Počas minulého víkendu sa konal prestížny judistický turnaj – GRAND SLAM v Tbilisi. Predstavilo sa tam 419 judistov zo 61 krajín a 5 kontinentov. Slovensko reprezentovali dvaja šikovní bojovníci – Peter Žilka (-90 kg) a Márius Fízeľ (+ 100 kg).

Hoci Peter Žilka po prvom prehratom zápase proti Brazílčanovi Giovani Ferreira na turnaji skončil, Márius Fízeľ ukázal svoje srdce bojovníka a získal cenné body do olympijského rebríčka.

Po prvom voľnom kole Márius zdolal v druhom kole pretekára z Uzbekistanu Shokhrukh Mamarasulov. Štvrtfinále sa prenieslo až do predĺženia, kde sa Máriusovi nakoniec podarilo zvíťaziť nad Yevheniylovom (UKR).

V semifinále sa stretol s Turkom Munir Ertug, kde po vyrovnanom zápase podľahol na jedno wazari. V boji o bronzovú medailu sa stretol s Uzbekom Shokhrukhkhon Bakhtiyorov, kde po dlhom boji Máriusovi zabránilo vo víťazstve tretie shido.

Márius Fízeľ tak obsadil výborné 5. miesto na tomto prestížnom turnaji. Gratulujeme mu k úspešnému vystúpeniu a tešíme sa na ďalšie jeho skvelé výkony na medzinárodných turnajoch.