Už zajtra, 28. augusta 2024, sa v peruánskej Lime začínajú Majstrovstvá sveta dorastencov v jude. Tento prestížny turnaj prinesie možnosť vidieť najlepších mladých judistov z celého sveta a medzi nimi aj našich slovenských reprezentantov.

V kategórii do 44 kg nás bude reprezentovať Patricia Tománková, ktorá bude zápasiť hneď v prvý deň šampionátu, 28. augusta 2024. Patricia má za sebou skvelú sezónu a do Limy prichádza s cieľom dosiahnuť čo najlepší výsledok. Veríme, že jej príprava a odhodlanie prinesú úspech.

Ďalšie dve slovenské želiezka v ohni sa predstavia na tatami 29. augusta 2024. Kristína Lili Križová bude bojovať v kategórii do 48 kg, kde sa pokúsi využiť svoje skúsenosti na dosiahnutie pódiového umiestnenia. Juraj Odkladal, náš reprezentant v kategórii do 66 kg, sa taktiež postaví proti silnej konkurencii s jasným cieľom – ukázať, že slovenské judo má na svetovej scéne svoje miesto.

Budeme držať palce všetkým našim športovcom a veríme, že ich výkony budú inšpiráciou pre ďalších mladých judistov na Slovensku.

Sledujte nás pre aktuálne správy a výsledky priamo z Limy!

Slovenský zväz judo praje našim reprezentantom veľa šťastia a úspešné zápasy!